5 dingen die fantastisch zijn aan opa en oma

Opa’s en oma’s zijn belangrijk in het leven van kinderen. Sinds ik zelf kinderen heb merk ik pas echt hoe kostbaar de oma van onze dochters is. Hulde aan de intense band tussen grootouders en kleinkinderen!

5 dingen die fantastisch zijn aan opa’s en oma’s.

1: Ze houden zielsveel van jullie kinderen. Het is fijn om te weten dat jij en je partner niet de enige zijn met zoveel liefde voor jullie kinderen.

2: Ze doen de leukste dingen met jullie kinderen. Geen uitje is hen teveel. Ze gaan naar de dierentuin, een (indoor) speelparadijs en het zwembad en ze genieten er ook Ă©cht van.

3: Ze zijn net als jullie apetrots op jullie kinderen. Heeft je kind op het potje geplast? Opa en oma juichen bijna nog harder dan jijzelf. En de koelkast bij opa en oma thuis is volgeplakt met kunstwerken van jullie kinderen.

4: Ze hebben geduld voor tien. Waar jij zelf nog wel eens je geduld verliest wanneer je kind aan je been hangt en zeurt om het zoveelste snoepje, blijven opa en oma geduldig en weten je kind af te leiden waardoor dat snoepje zo vergeten is.

5: Ze geven het beste advies en staan altijd achter je. Ze hebben tenslotte al ervaring met het opvoeden van kleine kinderen. Soms zul je dingen toch net even anders doen dan zij en ook dan blijven ze altijd achter je staan.

Niet elk kind heeft of spreekt zijn grootouder(s) en niet elke grootouder heeft of ziet het/de kleinkind(eren). Wil je, om welke reden dan ook, in contact komen met wens grootouder(s) of wens kleinkind(eren)? Plaats een oproep op ik zoek wensgrootouders of ik zoek wenskleinkinderen en misschien vinden jullie elkaar hier!

Lees ook: Vijf redenen waarom een goede band met grootouders belangrijk is voor je kind

Foto: Shutterstock