Er is een match! Maar wat nu?

Je hebt een reactie gegeven op een oproep die je aansprak en vervolgens heb je gegevens uitgewisseld. Je hebt elkaar uitgebreid gesproken en jullie zijn klaar voor de volgende stap, een ontmoeting. Maar wat nu?

Kinderen

Mochten er kinderen in het spel zijn (bijvoorbeeld in het geval van wensgrootouders/en wenskleinkinderen) dan raad ik aan om de kinderen niet mee te nemen naar de eerste ontmoeting. Jullie zitten echt nog in de aftast-fase en het is belangrijk om echt een goed gevoel bij elkaar te hebben, voordat er kinderen bij worden betrokken.

De eerste ontmoeting

Bereid de eerste ontmoeting goed voor. Je hebt waarschijnlijk al interesses uitgewisseld en misschien ook al een beter beeld van wat de ander nu precies verwacht. Desondanks is het goed om vragen op te schrijven die je kunt stellen bij de eerste kennismaking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan waarom iemand op zoek is naar wensfamilie? Wat wordt er van elkaar verwacht? Welke ervaringen zijn er? Wie betaalt eventuele kosten en hoeveel tijd wil je met elkaar doorbrengen? Na afloop van de eerste ontmoeting evalueren jullie en bespreken jullie de behoefte aan een tweede ontmoeting. Mijn advies is om bij twijfel het contact te laten voor wat het is. Het moet voor beide partijen goed aanvoelen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je beter op zoek gaan naar een match die beter bij je past.

De tweede ontmoeting

Wanneer het voor beide partijen klikt kan er een tweede ontmoeting worden ingepland. Het doel van deze ontmoeting is afhankelijk van wie er bij betrokken zijn. Zijn er geen kinderen in het spel dan is deze ontmoeting waarschijnlijk veel vrijblijvender dan wanneer dit wel het geval is. Zijn er wel kinderen in het spel dan raad ik aan om het contact nog niet vast te leggen en wensgrootouders nog niet als zodanig te benoemen. Dit om verwarring en teleurstelling bij de kinderen te voorkomen wanneer blijkt dat de klik tussenbeide er niet is.

Na de tweede ontmoeting beslissen beide partijen of zij een vervolg met meer diepgang zien zitten in de relatie tot elkaar. Is dit niet het geval of twijfelt één van beide partijen? Dan is het verstandig om elkaar los te laten. Ga vooral niet pushen, een gedwongen relatie werkt uiteindelijk niet. Zijn beide partijen enthousiast? Gefeliciteerd, een match is geboren!

Een match, en wat nu?

Allereerst gefeliciteerd! Als jullie een match blijken te zijn, is het verstandig om bepaalde afspraken met elkaar te maken. Zeker in het geval van wensgrootouders en wenskleinkinderen. Denk hierbij aan afspraken over het contact onderling, hoe houden jullie contact en hoe vaak? Blijf vooral ook tussentijds evalueren hoe het gaat en wees niet bang om uit te spreken wat er eventueel anders kan. Zo houdt je de relatie op zijn best.

Succesverhalen

Ik vind het natuurlijk leuk om succesverhalen te horen van mensen die via Wensfamilie hun wensfamilie hebben gevonden. Stuur dus vooral je succesverhalen via het contactformulier!

Veel geluk met elkaar!