Lieve oma & opa zoeken wenskleinkind(eren), regio Tilburg

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #1497
  omaregiotilburg
  Bijdrager

  We waarderen het dat je de tijd neemt ons bericht te lezen.
  Zoek jij / zoeken jullie een oma (en opa) in regio Tilburg die ’t leuk vindt om met wenskleinkind(eren) gezellige activiteiten te ondernemen? Wij komen graag in aanmerking om wens-oma en –opa te worden voor jouw / jullie kindje(s).

  Wij hebben 2 lieve schattige kleinkinderen, maar deze zien wij door omstandigheden enkel nog via foto’s en/of beeldbellen. Eerder hebben we ons oudste kleinkind meerdere dagen in de week opgevangen toen ze nog in de buurt woonden. Zodoende hebben we de vreugde mogen ervaren van het volledig ‘oma- en opa-zijn’ en mis vooral ik nu het gezellig samen spelen, bouwen, knutselen, lezen tijdens oppassen, het samen wandelen, het logeren hier en de uitjes die ik met ons eerste kleinkind maakte. Mijn echtgenoot werkt nog fulltime en ik ben al jaren terug gestopt met werken buitenshuis in verband met mantelzorg. Het is absoluut niet dat ik mij verveel. Zo vind ik het heel gezellig om met vriendinnen wat te ondernemen. Ik vermaak mijzelf prima met fröbelen, lezen, puzzelspelletjes en ik besteed nog steeds aardig wat tijd aan mantelzorg. Alleen dat spontane blije van kinderen mis ik enorm. Specifiek van een ‘eigen’ kleinkind; zo’n blij gezichtje wanneer je komt, het enthousiaste “oooomaaaa”-geroep om extra aandacht, het vertrouwelijke tegen je aankruipen voor troost of bij moeheid. Het mij soms schalks aankijken en tevens naar mijn handtas, omdat daar altijd wel een doosje rozijntjes of een klein kinderkoekje in zat.

  Dit alles heeft mij aan het denken gezet. Mijn eigen grootouders hadden (aan zowel moederskant als aan vaderskant) veel kleinkinderen en voor ieder was liefde genoeg. Er zijn gezinnen waarbij het helemaal niet vanzelfsprekend is dat er een oma en opa is. Bijvoorbeeld door vroegtijdig overlijden. Zodoende kwam ik eind februari bij ‘Wensfamilie’.
  Toch ook wel een beetje spannend, eerlijk gezegd. Het voelt voor ons niet prettig als wij de plaats zouden innemen van een biologische oma /opa die wordt weggehouden bij het gezin.

  Wij zijn van het niet-roken en op zoek naar ongecompliceerd contact met een bonusgezin, naar spontaniteit en hartelijkheid ; dat jij ’t ook echt leuk vindt wanneer oma/opa komt of jouw/jullie kindje(s) bij ons.
  Op zich zijn afstanden voor ons niet echt bezwaarlijk; we hebben geen hekel aan autorijden. Wel denken we dat het makkelijker is echt een onderlinge band op te bouwen wanneer we beiden in dezelfde regio wonen (regio Tilburg).

  Als je denkt dat een klik tussen ons mogelijk is, dan horen wij het graag.
  Het lijkt mij heel leuk om dan nader met elkaar kennis te maken.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.